Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu

juan-ciudadL’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu és una institució catòlica l’origen del qual es remunta al segle XVI. Està present en 55 països dels cinc continents i es divideix en 21 províncies canòniques, 1 Vice-Província, 1 Delegacions Generals i 7 Delegacions Provincials. Està formada per 1.105 Germans, uns 50.000 professionals, 7.000 voluntaris i 300.000 donants.

Des dels seus inicis, els Germans de Sant Joan de Déu desenvolupen i transmeten un projecte d’assistència que ha variat molt en les seves formes i expressions però que manté com a eix central l’acollida i atenció a persones malaltes i necessitades a tot el món. Aquesta predilecció per les persones més vulnerables, sigui a causa de la seva malaltia o per la seva limitació de recursos, ens porta a la posada en marxa i desenvolupament de programes internacionals d’acció social i de salut.

L’Orde Hospitalari està considerat una de les majors organitzacions internacionals de cooperació sense ànim de lucre. Des del valor de l’Hospitalitat vol impulsar el desenvolupament i el benestar de la nostra societat.

 

VALORS

El valor central de l’Orde Hospitalari és l’HOSPITALITAT. És des de l’opció per aquest valor i el seu desenvolupament que, els que formem part de la família hospitalària, volem contribuir al desenvolupament i benestar de la nostra societat. Els valors assumits per tots els centres de l’Orde Hospitalari al món són:

 

HOSPITALITAT: Qualitat, Respecte, Responsabilitat i Espiritualitat.

  • L’hospitalitat s’expressa mitjançant la qualitat, que és la base essencial del nostre servei i de la nostra gestió.
  • La qualitat es tradueix en respecte per totes les persones que arriben als nostres serveis i als nostres centres.
  • Acollir amb respecte a l’altre ens aboca sense remei a la responsabilitat, criteri fonamental per al nostre servei i gestió, seguint fidelment els ideals de Sant Joan de Déu basats en la justícia, l’ètica i la sostenibilitat.
  • I, finalment, des d’aquesta responsabilitat s’explica la dimensió o valor de l’espiritualitat.
  • L’espiritualitat per a guiar a cada persona en la seva recerca de significat, de religió i de transcendència. Des dels centres i cases de l’Orde, s’ofereix atenció espiritual a totes les persones de manera independent a com aquesta sigui viscuda o expressada a través d’altres confessions.

Publicacions de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu