La FAD-SJD visita Granada

Del 23 al 25 de setembre del 2016, 12 professionals de l’equip de la FAD-SJD van viatjar a Granada acollits per l’Hospitalitat de la Comunitat dels Germans de l’Hospital de Sant Rafael d’aquesta ciutat.

El viatge va permetre el descans i la convivència entre els membres del grup i un millor coneixement dels diferents llocs de feina on cadascú presta els seus serveis. Viatjaven professionals de diferents comunitats religioses, auxiliars d’ajuda a malalts mentals, auxiliars d’atenció domiciliària a persones grans, juntament a infermeres i responsables de la FAD-SJD que, habitualment, no comparteixen el mateix espai físic de treball.

Anar a Granada, per qualsevol col·laborador de la nostra institució, és una oportunitat d’ampliar detalls i descobrir aspectes humans i de l’entorn de la figura de Sant Joan de Déu.

p1060033b
Professionals del Museu de la Casa de los Pisas, casa que va acollir a Sant Joan de Déu fins a la seva mort, van acompanyar en el recorregut del “camí” per la ciutat de Granada instruint l’equip de la FAD-SJD en un itinerari que identificava el llocs més emblemàtics de la seva etapa a Granada, com la llibreria on ell es va dedicar a vendre llibres, els edificis on se sap que ubicava als malalts que recollia pels carrers, les fonts on rentava a nens i malalts, llocs on anava a buscar roba per vestir-los, l’hospital on va estar ingressat com a malalt mental i l’hospital que va fer construir.
Sant Joan de Déu va generar un model d’assistència on la dignitat de les persones i la qualitat van ser aspectes rellevants. La seva figura s’emmarca en el tenir cura de forma incondicional, en no ignorar les necessitats de les persones i ajudar-los a dignificar la seva vida, premisses que, després de 500 anys, continuant sent el marc per la nostra missió en l’atenció a les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.