La FAD reforça el seu programa d’atenció domiciliària

La Fundació d’Atenció a la Dependència Sant Joan de Déu (FAD-SJD), des del seu programa d’Atenció Domiciliària, va iniciar a l’agost de 2012 una línia d’atenció a Comunitats Religioses. En aquest marc es va establir un primer conveni per portar la gestió de la infermeria de la Comunitat de les Germanes Benedictines del Monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona.

_mg_0526-copia

Aquesta línia d’activitat ha estat d’especial atenció i desenvolupament per part de la FAD-SJD i des del passat mes de març ha establert un nou conveni de prestació de serveis a la Comunitat de les Germanes Missioneres de la Immaculada Concepció, situada al Passeig de la Bonanova, nº 35 de Barcelona. Les Germanes Missioneres enfoquen la seva missió des de l’activitat educativa, emmarcada en els valors de respecte a la persona i la seva dignitat, promulgant el sentit de la solidaritat i del compromís, cap a les persones desfavorides. En aquesta Comunitat viuen 28 germanes de les quals aproximadament el 50% presenten necessitats d’ajuda per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària. Les germanes són persones d’edat avançada, amb problemes crònics de salut, que necessiten cures per part d’una sèrie de professionals, que complementen l’atenció que ja reben de les seves Germanes de la Comunitat.

La Fundació ha iniciat aquest conveni vinculant contractualment al grup de professionals que ja atenia les Germanes. Aquest grup l’integren: una infermera, gerocultores amb atenció en torns de matí, tarda i nit, així com personal de cuina i de neteja. Per dur a terme aquesta gestió s’ha designat a una infermera coordinadora per a les Comunitats Religioses.